COMUNICAT DE PRESĂ – INCHIDERE PROIECT – APRILIE 2024

Promotorul de proiect UAT Comuna HOLBAV anunță finalizarea proiectului ”Electrificarea unui număr de 6 de gospodării situate în zonele greu accesibile.”

Proiectul a beneficiat de un grant în valoarea de 52.200 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturi SEE în cadrul Programului pentru Energie în România, Schema de granturi mici – SGS-6.1(a): Electrificare gospodării (Granturi SEE)- Apel restrâns pentru grant suplimentar, pentru electrificarea unor gospodării suplimentare, în proiectele deja aprobate.

Obiectivul general al proiectului a vizat scăderea numărului gospodăriilor izolate care nu au asigurate soluții de electrificare si creșterea numărului familiilor/persoanelor din gospodăriile izolate care beneficiază de acces la energie electrica.

Gospodăriile izolate se află în zona de deal a comunei Holbav, iar in implementarea sistemului de producere a energie din surse regenerabile vor beneficia un număr de 6 de gospodării.

Obiectivele proiectului termen scurt:

Electrificarea a 6 gospodării din zonele izolate.
Îmbunătățirea condițiilor de viată pentru un număr de 30 persoane prin conectarea locuitelor la soluțiile de electrificare.
Reducerea emisiilor de CO2
Obiectivele proiectului termen lung:

1. Reducerea disparităților economice si sociale dintre locuitorii comunei Holbav,

2. Creșterea coeziunii sociale si a egalității de șanse in ce privește accesul la educație, sănătate, ocuparea forței de munca, petrecerea timpului liber,

3. Reducerea factorilor poluanți de pe teritoriul comunei Holbav,

4. Îmbunătățirea capacitații administrației publice ce a realiza proiecte pentru comunitate.

Soluția tehnică vizată prin proiect a presuspus un sistem integrat de producere a energiei din surse regenerabile prin captarea și conversia radiației solare în curent electric cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Sistemul implementat prin proiect nu va fi conectat la rețeaua centralizată a localității.

Pentru mai multe informații legate de proiect ne puteți contacta la datele de mai jos:

Tel: 0268/483670; Email: primaria_holbav@yahoo.comAcest site utilizeaza module cookies. CITESTE MAI MULTE ! Continuand navigarea pe acest site sunteti de acord cu utilizarea lor !